Üdvözöljük weboldalunkon!

No menu items have been found.

Zsírleszívás

A zsírleszívás egy plasztikai beavatkozás, egy alakformáló kezelés. Fontos, hogy nem fogyókúrás megoldásként kell rá tekinteni, hiszen nagyobb zsírfelesleget nem is ajánlott eltávolítani. Sokkal inkább a fogyókúra vagy életmódváltás után megmaradt „makacs” utolsó réteg eltüntetésére szolgál ez a beavatkozás. Ha viszont a sikeres fogyás után zsírleszívással egészül ki az alakformálás, akkor nagyon látványos és maradandó eredményt lehet elérni.

zsírleszívás

Mely területeken alkalmazható a zsírleszívás?

A zsírleszívás elsősorban a zsírosodásra hajlamos területeken alkalmazható a leghatékonyabban. Ezeken kívül vannak kevésbé ismert területek is, ahol gyakran alkalmazzák a zsírleszívást, akár más plasztikai műtétekkel együtt is. A zsírleszívásra alkalmas testterületek:

 • has
 • csípő („úszógumi”)
 • combok
 • fenék
 • térd
 • lábszár
 • toka
 • áll
 • nyak
 • felkar
 • mell

Történhet egyszerre több területen zsírleszívás?

A legnépszerűbb területek a has, csípő, comb és a fenék, ezekről a zsírleszívást akár kombinálni is lehet egymással.  A zsírleszívás azért is nagyon népszerű más plasztikai beavatkozással egyidejűleg végeztetni, mert a leszívás során kinyert saját zsírsejtek a test más területein jól jöhetnek. Az arc feltöltésére, ránctalanítására nagyon hatékony és természetes anyag a saját zsírsejt.  A leszívott zsír felhasználható még a mell és a vádli formálásában is.

A kombinálható területeket és az egyszerre elvégezhető plasztikai beavatkozásokat minden esetben a kezelőorvos határozza meg. Már az első személyes konzultáción minden korrigálandó területet megvizsgál és a pácienssel együtt megbeszélik, hogy milyen sorrendben és kombinációban lenne a leghatékonyabb a korrekció.

Mennyibe kerül a zsírleszívás?

A plasztikai sebészetek különböző árakkal dolgoznak, de általánosságban elmondható, hogy 300 000 Ft és 1 500 000 Ft közötti összegbe kerülnek a műtétek. Vannak olyan sebészetek, ahol testrészekként adják meg az árakat, megint máshol pedig a terület mérete határozza meg az árat (például kb egy tenyérnyi terület).

Az interneten fellelhető árlistákon sokszor nehéz kiigazodni, mert a műtétek végleges ára nagyon sok mindentől függ. Ezért is érdemes ingyenes személyes konzultáción részt venni, mert ott egyéni árajánlatot kap minden érdeklődő.

Hogyan zajlik a zsírleszívás?

A műtét napján a kezelőorvos és az aneszteziológus segítségével megtörténik az altatás vagy a helyi érzéstelenítés. Ez a kezelendő terület nagyságától, érzékenységétől és a páciens igényeitől függ.

Ezután a plasztikai sebész egészen apró metszéseket ejt a megjelölt pontokon, melyeken speciális vérzéscsökkentő és lazító folyadékot tölt a zsírszövetek közé. Utána különböző technológiákkal (ultrahangos/vibrációs/mechanikus) „kimozgatja” a zsírszöveteket a helyükről.

A felesleges zsírt vékony kanülök segítségével vákuum távolítja el. A kívánt hatás elérése után a metszéseket zárják, kötözik, majd még a műtőben speciális kompressziós ruhát adnak a betegre, mely nagyon fontos szerepet játszik a gyógyulási folyamatban.

A műtét nagyjából 1,5-3 órán át tart és maximum 2-3 liter zsír távolítható el egyszerre.

Zsírleszívás után

A zsírleszívás nagyműtétnek számít, így az első éjszakát a klinikán kell tölteni. Másnaptól otthon folytatódik a lábadozás. 2 napig nem érheti víz a sebet, így a fürdés tilos. Egy hét elteltével varratszedés következik, ezután 6 héttel, 3 hónappal és 6 hónappal a műtét után szükséges kontrollvizsgálatra menni.

A leszívás után néhány napig előfordulhat fájdalom, vagy nehéz mozgás, de pár nap után már a munkába való visszacsatlakozást is meg lehet kezdeni. A legfontosabb a gyógyulásban a szorítóruha folyamatos hordása! Anélkül a bőr nem tapad vissza megfelelően a kezelt területre és az eredmény nem lesz szép.

Hat hétig szigorúan hordani kell éjjel-nappal. Emellett érdemes figyelni a pihenésre, a megfelelő táplálkozásra, folyadékbevitelre és vitaminfogyasztásra hogy a lehető legeredményesebb legyen a műtét.

Mivel a zsírsejtek nem termelődnek újra a kezelt területen, ezért a zsírleszívás az egyik legtartósabb szépészeti beavatkozás!

Itt is megtalál