Üdvözöljük weboldalunkon!

No menu items have been found.

Mellplasztika műtétek

A mellplasztikai sebészeti eljárás olyan befektetésként is értelmezhető, amely folyamatosan hozza a nyereséget érzelmi életünkben. A jelenleginél előnyösebb vagy akár kiemelkedően szép külsővel jobban érezhetjük magunkat, sikeresebbek lehetünk szociális és párkapcsolati területen egyaránt. Ma már nők milliói fordulnak plasztikai sebészhez, ha elégedetlenek mellükkel. A mellplasztikai sebészeti beavatkozásoknak egy részét pedig a daganatos betegséget követő helyreállító műtétek teszik ki.

mellplasztika műtét

Mellnagyobbítás a kis mellek ellen

Testi adottságainkat, így a mell méretét és formáját is nagyrészt örökletes tényezők határozzák meg. Jelentős különbségekkel indulnak az életbe a serdülőkor végén a fiatal hölgyek. A túl kicsi vagy aszimmetrikus mellek, a tubuláris mell olyan hátrányt jelentenek, amely a lelki életre, szociális kapcsolatokra is árnyékot vet. A mellnagyobbítás olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amellyel a mell mérete növelhető, formája alakítható, megszüntethető az aszimmetria, és ezáltal az érzelmi életet is pozitívan befolyásolja. 

Mellnagyobbítási lehetőségek

A mellnagyobbítás különböző lehetőségei közül az implantátum beültetése az, ami a legnagyobb méretváltozást eredményezi, és a leghosszabb időre biztosítja az új külsőt.

Mellimplantátummal

Az implantátum beültetésével gyakorlatilag végérvényesen búcsút lehet inteni a sok keserűséget okozó, előnytelen testalkatnak, az új forma pedig a személyiség részévé válik. A mai, legmodernebb szilikon gél vagy poliuretán hab implantátumok nem öregednek el, legfeljebb idővel az évtizedek alatt megváltozott testi adottságokhoz nem illeszkednek, és emiatt lesz szükséges a cseréjük. 

Hialuronsavval

Annak, aki nem akarja ilyen végérvényes és jelentős változásra elszánni magát - vagy csak kisebb korrekcióra szorul -, és megelégszik egy melltartó kosárnyi méretnövekedéssel, a hialuronsavas mellfeltöltés is megoldást jelenthet. Ez a szervezetünkben természetes módon is jelen levő anyag biztosítja ízületeink kenőanyagát, arcunk simaságát. Észrevesszük, hogy a kor előrehaladtával kevesebb van belőle a szervezetünkben: a kozmetikaipar és a gyógyászat is alkalmazza a feltöltést a hiányt szenvedő testrészeken. Mellfeltöltéskor a mellben kialakított zsebbe fecskendezik a hialuronsav alapú feltöltőanyagot. Idővel azonban ez is lebomlik, és két év múlva már szinte észrevétlen a hatása, újratölteni persze lehet.

Saját zsíros feltöltéssel

Természetes látványt, szép dekoltázst és puha tapintást lehet elérni a saját zsírfeltöltéssel - ez is egy mellnagyobbító plasztikai sebészeti eljárás. Aki nem túlzottan sovány és izmos, rendelkezik felesleges zsírszövettel, akár még örülhet is, hogy eltávolítják azt. A méretcsökkentés céljából végzett zsírleszívástól eltérően azonban, amikor a leszívott zsírsejteket a mell mirigyállománya közé térfogatnövelő céllal beültetik, a zsírsejtek életképességét megőrzik. Így válnak azok élő szövetté a mellben. Bár speciális eljárással  történik az átültetés, nem minden zsírsejt éli túl a beavatkozást, így nem lehet előre tudni, mekkora lesz a végérvényes mellméret, előfordulhat, hogy a kívánt eredményért egy második átültetésre is szükség lesz.

Mellkisebbítés a túl nagy mellek ellen

A kis mellűek el sem tudják képzelni, hogy a nagy mellek is okozhatnak gondot: váll- és hátfájást, gombásodást, rossz testtartást, nehézséget a mozgás és öltözködés terén, nem is beszélve a kellemetlen megjegyzésekről. A mellplasztika ebben az esetben is segítséget jelent. A plasztikai sebész a mell mirigyállományának és zsírszövetének egy részét kimetszi, eltávolítja a feleslegessé vált bőrt, és a mellet esztétikus helyzetben rögzíti. A mellkisebbítő műtétek csaknem olyan népszerűek, mint a mellnagyobbítóak, és éppen olyan megkönnyebbülést jelentenek azoknak, akiknek erre van szükségük.

Mellfelvarrás a lógó mellek ellen

Az évek múlásával a szövetek megnyúlnak, és az egykor feszes mell is megereszkedik, különösen, ha nagyobb súlyingadozások, többszöri terhesség, szoptatás is igénybe vette a bőrt. Mellfelvarrással a lógó mell visszakerül anatómiai helyére, az orvos a megnyúlt és feleslegessé vált bőrt kimetszi. Ám sokszor az így visszavarrt mell túl kicsinek bizonyulna, ezért implantátum beültetésére is szükség van a valóban esztétikus forma eléréséhez. Ez a kombinált mellplasztikai műtét leginkább a változó korhoz közeledő nők körében népszerű.

Férfi mellplasztika

Mellplasztikai műtétre nemcsak nők tarthatnak igényt. A súlytöbblet miatt, az életkor előrehaladtával vagy más okból megnövekedett férfi mell is korrigálható, és izmos férfi felsőtestté alakítható. 

Itt is megtalál