Üdvözöljük weboldalunkon!

No menu items have been found.

Arcplasztika

Az arcplasztika egy olyan sebészeti eljárás, amely segítségével az arcon megfigyelhető öregedési jeleket lehet korrigálni, halványítani.  A beavatkozásokat plasztikai sebészek végzik, orvosi klinikákon, altatásban. Az alábbiakban az arcplasztikával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések és válaszok olvashatóak.

Milyen problémákra nyújthat megoldást az arcplasztika?

Az arcplasztikai eljárások különböző kombinációkban végeztethetőek el. Az műtétet megelőző személyes konzultáció során a kezelőorvos minden páciensnek egyéni kezelési tervet készít, amelyben meghatározza, hogy az adott problémákra milyen megoldások vannak. Arcplasztikán belül lehetőség van egyszerre több terület rekonstrukcióját is elvégezni.

arcplasztika

Az arcplasztika eljárásai:

  • arcfelvarrás
  • szemhéjplasztika
  • toka felvarrása (akár zsírleszívás)
  • a megereszkedett (lecsúszott) arcizmok helyrerakása
  • a felesleges, lógó bőr kimetszése
  • lifting, feszesítés
  • zsírszövetek újraformázása

Kinek ajánlott az arcplasztika?

Az arcplasztika elsősorban az öregedő, megereszkedett bőrű pácienseknek ajánlott, akik szeretnének fiatalosabb megjelenést. A műtéteket általában 40 éves kor fölött végzik.

A 40-50 éves korosztály leggyakrabban a kisebb arcplasztikai eljárásokra (például „Mini lifting vagy „kis arcplasztika) jelentkezik, hiszen ebben az életkorban még elegendő egy kisebb volumenű beavatkozás is ahhoz, hogy látványos eredmény szülessen.

50-60 éves kor fölött azonban már a bőr öregedése szembetűnőbb és zavaróbb, ezért ilyenkor az úgynevezett „Deep Plane Lifting” vagyis „nagy arcplasztika” ajánlott.

Az arcplasztika nincsen felső korhatárhoz kötve, de minden esetben csak akkor végezhető el a műtét, ha a páciens megfelelő egészségi állapotnak örvend. Ezt az altatás miatt egységesen kivizsgálják minden beavatkozás előtt (vérvétel, labor, EKG, röntgen).

Hogyan zajlik az arcplasztika?

A páciens az altatásban végzett műtét előtti este ehet utoljára, a klinikára éhgyomorral kell érkezni. Az aneszteziológus altatása után a plasztikai sebész metszést ejt a hajas fejbőr és a fül vonalában, majd a bőr alá nyúlva elvégzi a korrekciós beavatkozásokat (izmok helyrerakása, zsírszövetek igazítása) majd az arcbőrt megfeszíti, hogy láthatóvá váljon a felesleges bőr.

Ezt kimetszve varrja végül össze a sebeket. Ha szükséges a tokánál a műtét közben zsírleszívást is végeznek. Ezután ha kell kivezető kanülöket helyeznek be a sebekbe, hogy a gyógyulás első pár napjában szabadon ürülhessen a seb.

Kötözés és arcszorító felhelyezése után ébresztik a pácienst, akinek 1 napos megfigyelésre és pihenésre a klinikán kell maradnia.

Arcplasztika után - gyógyulás, regenerálódás

A műtétet követő, kötelező 24 órás megfigyelés után lehet hazamenni, ahol a pihenést még körülbelül 2 hétig folytatni kell. Érdemes az első napokban felpolcolt fejjel aludni és kímélni az arcot a nagyobb mozgásoktól (intenzív rágás, nevetés).

Az első 10 nap után varratszedésre kerül sor, majd a megadott időpontokban (3 hét, 6 hét, 3 hónap, 6 hónap, 1 év) kontrollvizsgálat szükséges. A munkába való visszatérést 2-3 hét után javasolják, a sportolást 3 hét után lehet fokozatosan elkezdeni.

A szolárium, a napozás, az arckezelések és arcmasszázs az első hetekben nem ajánlott! A szorító arcvédő minél hosszabb és intenzívebb használata segíti a szép és problémamentes gyógyulást.

Arcplasztika árai

Az arcplasztika árai a különböző klinikákon 900 000 Ft és 1 500 000 Ft között mozog. Ennél olcsóbbak az úgynevezett „Mini Lifting” eljárások, melyek árai 500 000 Ft és 800 000 Ft között mozognak.

A szemhéjplasztika (mely elvégezhető egyidejűleg az arcplasztikával) külön fizetendő, nagyjából 400 000 Ft és 800 000 Ft közötti összegbe kerül.

Személyre szabott árakról, a szükséges és egyszerre elvégezhető beavatkozások árairól a műtétet megelőző személyes konzultáción lehet pontosabb információkat kapni.

Itt is megtalál